Skip to main content

Een uniek team van multitalenten met een duidelijke missie!

AANGENAAM KENNIS TE MAKEN

Wij zijn de plant pioniers

Een klein en hecht team van gewone mensen met verschillende achtergronden, maar met een gezamenlijke passie voor het creëren en vermarkten van innovatieve bloeiende planten. Vele van ons werken al jaren samen en dat creëert een familiare sfeer waarbij men aan een half woord genoeg heeft.

Iedere werknemer draagt met zijn of haar ervaring en knowhow evenredig veel bij aan het eindresultaat. We werken daarbij samen op basis van respect en niet op rank. Elke dag werken met plezier, geld verdienen voor onszelf en het bedrijf en de wereld een stukje mooier maken. Dat is wat we als team doen! Klik op de pijltjes of de portretten hieronder om de verhalen achter de werknemers te ontdekken.

Plant pionier sinds 2005

Klaas Droog

Sales & License Manager 

Klaas keerde in 2005 terug bij MNP / Suntory als licentie manager. In de loop der jaren is zijn functie uitgegroeid tot licentieverkoper en promotor van onze merken in Europa. Voornamelijk het Mandevilla merk Sundaville®.

Hij wordt ook wel Mister Mandevilla genoemd. Er is zover wij weten niemand in de wereld die zoveel weet van deze populaire soort. Klaas besteedt zijn tijd aan het reizen door Europa om onze klanten en partners te bezoeken. Tijdens de zomer is Klaas ook verantwoordelijk voor het managen van onze Snij- en heesterrozen en voor Meilland Nederland.

Hij heeft drie grappige tekkels die hem aanbidden en overal volgen, behalve op zijn panoramische motortochten door het Zwarte Woud!

T: 06 22 39 63 50
E: k.droog@mnpflowers.com

Plant pionier sinds 2022

Francesca Lanzillotta

Marketing Communications Manager

Francesca is een van MNP / Suntory’s nieuwste pioniers. Ze kwam hier werken in 2022 en, zoals haar naam al doet vermoeden, is ze Italiaanse. In haar rol als marketing- en communicatiemanager brengt ze veel positieve vibes en een jong perspectief mee.

Ze is nog maar kort in dienst bij het bedrijf, maar heeft al veel ervaring kunnen opdoen. Van het schrijven van content tot het oppotten van nieuwigheden. Tot het organiseren van een interne beurzen waar duizenden mensen bij aanwezig waren. Het is heerlijk om zelf te fotograferen en content te creëren. En daarnaast kleine dingen in de kas te doen om de gewassen beter te leren kennen. Het is heerlijk om je gedachten te laten gaan over bloemen en kleuren waardoor je geïnspireerd raakt, aldus Francesca. Tussen de Nederlandse lessen door, en als ze niet op kantoor is, leest ze en luistert ze naar podcasts.

Als je haar vraagt naar de kenmerken van een MNP’er, antwoordt ze: ruimdenkendheid, nederig en een beetje koppig in het nastreven van ideeën.

T: 06 53 92 54 65
E: f.lanzillotta@mnpflowers.com

Plant pionier sinds 2019

Heinrich (Hen) Hoogervorst

Technical Services & Maintenance

Bij MNP / Suntory staat Hen sinds 2019 synoniem voor ‘genereus’. Wat dat betekent? Dat er niets is dat Heinrich (Hen) niet wil doen om een ander een handje te helpen.

Hij vindt de wereld van planten en bloementeelt heel fascinerend. Hij is de veelzijdigste figuur die we in ons team hebben en hij is niet alleen uniek vanwege zijn manuele vaardigheden, maar ook vanwege zijn vriendelijkheid en grappige humor. Naast een helpende hand kan Hen je altijd aan het lachen maken!

Zijn familie is zijn bron van energie, vooral zijn kleine nichtjes die soms het bedrijf bezoeken. Vraag hem naar de eigenschappen van een mogelijke toekomstige collega. Eerlijkheid en oprechtheid, ongeacht de moedertaal, waren zijn antwoorden.

Plant pionier sinds 2005

Pamela (Pam) van Daatselaar

Quality & Selection manager

Als je een shot vrolijkheid en vitaliteit nodig hebt, kun je terecht bij onze kwaliteits- en selectiemanager. Pamela kwam in 2005 bij MNP / Suntory als kweekspecialist. Ze heeft het bedrijf in al zijn fases, en onder verschillende namen meegemaakt.

Pam, zoals wij haar noemen, is de ‘moeder’ van bijna elke succesvolle variëteit die op de markt is gekomen. Ze zit zo in de plantenwereld dat ze haar werk als haar hobby beschouwt. De ervaring die ze in de loop der tijd heeft opgedaan en haar liefde voor haar werk zie je terug in de onberispelijke verzorging van haar producten. Maar ook in de extreme liefde die ze heeft voor haar collega’s. Pamela is de collega die van koffiepauzes vooral een familiereünie maakt, waarbij ze iedereen betrekt en op hun gemak stelt met grapjes.

Ze stelt zich een nieuwe collega voor als samenwerkend, geïnteresseerd in de kwaliteit van het werk en open voor de mening van anderen. Als ze niet in de kas is om planten te selecteren, is Pamela met haar gezin en haar katten aan het genieten van de zon!

 

Plant pionier sinds 1985

Jeroen Egtberts

Managing Director

Jeroen is de algemeen directeur van MNP. Hij werkt al meer dan 35 jaar bij het bedrijf. Voordat hij directeur werd, runde hij de marketingafdeling. In de loop der jaren heeft hij alle ins en outs van de branche leren kennen en is hij een instituut geworden.

Hij kan elke vraag beantwoorden die in je opkomt. Dankzij hem zijn er fantastische producten zoals Surfinia®, Sundaville®, Senetti® en Princettia® op de markt gekomen! Zijn innovatieve denkwijze en kennis van de industrie hebben de langdurige samenwerking met het Japanse bedrijf Suntory Flowers Ltd. bezegeld, waarvan MNP / Suntory een vertrouwde partner is voor de Europese markt.

In zijn vrije tijd is Jeroen graag op het water met zijn vrouw en hond, of dit nu op de boot is of op zijn paddleboard in de Nieuwkoopse Plassen!

T: 06 53 23 80 36
E: j.egtberts@mnpflowers.com

Plant pionier sinds 2009

Willem Mulder

Contract & License Administration

Willem werkt sinds 2009 bij MNP / Suntory. Hij is al meer dan 10 jaar verantwoordelijk voor de contract- en licentieadministratie. Ook zorgt hij voor andere administratieve zaken zoals het aanvragen van kwekersrecht voor nieuwe soorten. Verder zorgt hij voor de logistiek en het plantentransport door heel Europa. Om deze reden speelt hij een sleutelrol in onze organisatie en zorgt ervoor dat alles op rolletjes loopt.

Hij houdt ongelooflijk van de natuur en met name de zee en de waddeneilanden hebben zijn voorkeur. Willem is de sportiefste van al onze pioniers. Hij rent, fietst, bokst en zwemt… Elke sport geeft hem een kick.

T: 06 12 12 58 85
E: w.mulder@mnpflowers.com

Plant pionier sinds 2018

Edyta Sroka

Cultivation Specialist

Edyta is in 2018 bij MNP / Suntory begonnen als teeltspecialist, ze wordt gedreven door passie en nieuwsgierigheid. Ze is heel vriendelijk, maar wat haar echt onderscheidt, is haar professionaliteit en aandacht voor detail.

Edyta is een goede docent en ze kan goed lesgeven. Als iemand iets moet leren, kunnen ze alleen maar aan Edyta vragen om het te laten zien! Edyta heeft een passie voor nagelkunst en de best gemanicuurde handen in de bloemenbranche zijn zeker toebedeeld aan haar. Haar vriendelijkheid is uniek, en dat is waarom iedereen met haar wil werken.

Zij vindt dat een nieuwe collega bij MNP / Suntory heel vriendelijk, meelevend en passievol moet zijn.

Plant pionier sinds 2013

Erwin Giezen

Head Marketing, Communications & Trade

Toen Erwin in 2013 bij MNP / Suntory kwam, ging hij aan de slag met het uiterlijk van alle merken en de huisstijl. Nieuwe merken, nieuwe logo’s, nieuwe slogans, tot aan de look die we nu zien.

Erwin is een creatieveling bij uitstek, altijd geïnspireerd door zijn omgeving en zijn familie. Zij geven hem altijd nieuwe prikkels en originele stof tot nadenken. Zijn hoofd staat nooit stil en zit altijd vol nieuwe ideeën als hoofd Marketing, Communicatie & Trade. In zijn vrije tijd wijdt hij zich niet alleen aan zijn kinderen, maar speelt hij ook voetbal en houdt hij van jaren 80 muziek. Ook hebben hij en zijn gezin sinds kort een lieve Australian Labradoodle puppy!

Een nieuwe collega moet volgens Erwin een sterke persoonlijkheid hebben. Iemand die gedreven is, kan omdenken en met beide voeten in de klei staat.

T: 06 19 94 54 82
E: e.giezen@mnpflowers.com

EEN DUIDELIJKE MISSIE

Veredelaar geen vermeerderaar

Bij MNP / Suntory doen we alles op onze eigen unieke manier. Maar hoe komt dat eigenlijk? De basis van dit omdenken ligt bij onze bedrijfstrategie. We zijn veredelaar van zomerbloeiers uit stek. Maar dat we geen eigen stek productie (vermeerdering) hebben is speciaal te noemen en in plaats daarvan verkopen we onze genetica onder licentie aan vermeerderaars.

We hebben natuurlijk wel een afdeling met moederplanten en kleinschalige stekproductie voor selectie, showplanten en testplanten voor derden.

Daarnaast zijn er testfaciliteiten zoals een selectieveld, proeftuin en showtuin. Commerciële variëteiten zetten we in bij weefselkweek laboratoria. Zij leveren steriel (in vitro) start materiaal aan licentiehouders voor de opbouw van moederplanten ter vermeerdering.

Hierdoor kunnen we ons volledig focussen op veredeling, selectie en effectieve marketing. Ons motto is dan ook, "niet concurreren, maar uitblinken".

VIDEO PORTRETTEN

Hoe is het om een pionier te zijn...

“Pionieren is niet iets wat je zomaar even doet. Het moet in je zitten en gevoed worden.”

Klaas DroogKlik play om de gehele portretfilm te bekijken

“Voor mij is pionieren, mooie plekken ontdekken en nieuwe mensen ontmoeten.”

Francesca LanzillottaKlik play om de gehele portretfilm te bekijken

“Pionieren is vooral je eigen ding doen. Niet te veel kijken naar wat anderen doen.”

Erwin GiezenKlik play om de gehele portretfilm te bekijken
COLLEGA’S AAN HET WOORD

Interviews

Leer de plant pioniers van MNP / Suntory een stukje beter kennen. En ontdek wat ze antwoorden als de interviewer hen diverse interessante en uitdagende vragen voorschotelt in onderstaande filmpjes.

“Vraag: Hoe noem je deze onderneming?”

“Vraag: Welke kwaliteiten zoeken we?”

“Vraag: Hoe is het om hier te werken?”

“Vraag: Hoe kun je jezelf ontwikkelen?”

VERENIGDE NATIES

Sustainable Development Goals

De Sustainable Development Goals (SDG’s), zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. Ze zijn een mondiaal kompas voor uitdagingen als armoede, onderwijs en de klimaatcrisis. MNP / Suntory heeft vijf doelen geïdentificeerd waaraan we direct kunnen bijdragen. We pretenderen niet dat we dit tot in detail doorvoeren in onze bedrijfsvoering, maar we proberen hier zoveel als mogelijk rekening mee te houden waar we kunnen.

SAMEN

Werken aan een duurzame toekomst

Natuurlijk willen we als commerciële organisatie graag plantjes verkopen, maar we willen ook graag iets terug doen voor een duurzame toekomst. Daarom steunen we een aantal maatschappelijke en duurzame initiatieven. Daarnaast ondernemen we zelf initiatieven via onze merken om meer flora en fauna terug te brengen in ons dagelijks leven. Hieronder zie je van wat en van wie we supporter van zijn.

Wist je dat ik wij ons eigen bos hebben? We zijn onlangs een samenwerking aangegaan met WoodYouCare om een doel te stellen voor het planten van minimaal 500 bomen per jaar. Ook jij kunt ook een boom planten in ons bos in Indonesië!

Met de ‘Star(t) gardening mo(ve)ment’ willen wij met ons Stardiva® merk, jong en oud bewegen om te gaan tuinieren. Samen kunnen we de natuur helpen haar leefgebied terug te winnen, te beginnen bij jou in de tuin. Doe mee en kijk wat je kunt doen!

Vrouwen zijn nog steeds de grootste doelgroep voor het kopen van onze zomerbloeiers. Helaas worden nog te veel vrouwen wereldwijd getroffen door borstkanker en daarom steunen we de Pink Ribbon Foundation en het KWF in Nederland.

de plant pioniers 

de plant pioniers 

de plant pioniers 

de plant pioniers 

de plant pioniers