MEEWERKSTAGE

Marketing, Communicatie & Design

Zie je jouw graphics straks terug bij de Praxis, Intratuin of Lidl? Zittend, achter je riante bureau met iMac en een straffe koffie in je hand, komen de meest creatieve ideeën tot stand. Op de marketingafdeling zijn we op zoek naar een stagiair die ons kan ondersteunen op alle facetten van marketing en communicatie.

Ons ultieme doel

MNP / Suntory wordt erkend voor de introductie van innovatieve, hoogwaardige en succesvolle perkplanten in de Europese sierteeltsector. We hebben een van de sterkste portfolio’s in de sierteeltsector opgebouwd met tal van succesvolle merken die tot de bekendste planten ter wereld behoren. Elk jaar selecteren en testen we zorgvuldig de noviteiten voordat we ze op de markt introduceren.

Bovendien verbeteren en verrijken we onze bestaande merken met nieuwe vormen en kleuren om te voldoen aan de huidige wensen van de consument en nieuwe trends. Wij willen de bestaande markt niet aanvullen, maar creëren steeds weer nieuwe (Blue & Green Ocean Strategy). Kortom:

“Wij zijn pioniers en trendsetters op het gebied van veredeling, selectie, vermarkten en licentiebeheer van innovatieve & superieure kwaliteit (perk) planten.”

Om dit doel te bereiken

Tijdens je stage ga je meewerken op marketing- en communicatieafdeling. Naast dat je als stagiair de mogelijkheid krijgt om te leren werken met programma’s als WordPress (websites), Adobe Illustrator, Indesign en Photoshop, leer je vooral hoe het is om te werken als marketeer in de tuinbouwsector. Je krijgt alle vrijheid, maar wordt wel goed begeleid en in het team opgenomen.

Om een ​​succesvol merk te creëren, moet het groeien. Daarom zal het overal en herkenbaar moeten zijn. Dit is waar Marketing & Communicatie van pas komt. MNP / Suntory heeft één van de snelst groeiende merkportfolio’s van hoge kwaliteit perkgoed in Europa.

Maak jij deel uit van die groei?
We willen geen volgeling, iemand die alleen doet wat hem is verteld. We willen worden uitgedaagd. Je hebt een standpunt, iets om te laten zien. Show us!

Zo ziet jouw dag eruit

Op de marketingafdeling van MNP / Suntory ga je aan de slag met de verschillende noviteiten op het gebied van planten die we te bieden hebben. Nadat we een plant besluiten te introduceren, gaan we hier een merk omheen bouwen. Samen met jou gaan we kijken hoe we deze producten willen presenteren aan onze klanten zoals kwekers, groothandels en tuincentra. Hiervoor creëren we op basis van verschillende huisstijlen prachtige boekjes, folders, labels, potjes en POS-materialen.

Voor de verschillende soorten planten die we in ons licentiebeheer hebben, worden websites ontworpen. Deze websites houden we up-to-date door teksten & foto’s bij te werken. Je zal veel van deze teksten bedenken en uitschrijven. Hier hoort ook het maken van de nieuwsbrief bij. Elke paar maanden versturen we een nieuwsbrief waarin we iedereen op de hoogte houden. Jij zal hier de input voor schrijven.

Daarnaast zijn beurzen een belangrijk onderdeel voor ons om de klanten te bereiken. Hiervoor worden concepten ontworpen en bedacht. Bij dit proces speel jij een grote rol. Samen zullen we dit bedenken en uiteindelijk uitvoeren. Van het begin tot het eind word je bij alles betrokken. Kortom, als stagiair krijg je bij ons een zeer afwisselende stage waarbij je een grote rol binnen het bedrijf krijgt.

Werkzaamheden

 • Merk websites beheren (WordPress).
 • Beurzen organiseren.
 • (Re-)Branding van merken.
 • Ontwikkelen van logo’s en huisstijlen.
 • Teksten voor de producten bedenken en uitschrijven (Nederlands en Engels).
 • Content creatie voor de nieuwsbrief.
 • Brainstormsessies houden.
 • Ontwikkelen van product catalogussen.
 • Bijhouden van de social media & content kalender.

Wat verwachten we van jou?

 • HBO opleiding in de richting marketing/communicatie.
 • Creatief en praktisch.
 • Je hebt een proactieve houding.
 • Kan goed zelfstandig werken.
 • Op de hoogte van alle (mode)trends.
 • Goed kunnen werken met Photoshop (Pré).
 • Schrijft gemakkelijk en foutloos commerciële teksten (EN & NL).
 • Uitstekende kennis van Engels (lezen en schrijven).

Welkom bij onze flower family

Als stagiair krijg je bij ons een zeer afwisselende stage waarbij je een grote rol binnen het bedrijf krijgt.

 • Passende stagevergoeding.
 • Ruime werkplek van alle gemakken voorzien (iMac & Adobe Creative Cloud).
 • Zelfstandige & flexibele stage met een zeer onderzoekend karakter en veel ruimte en mogelijkheden voor eigen initiatief.
 • Een leuk team van mensen met verschillende achtergronden en nationaliteiten.
CONTACTFORMULIER

Je stage begint hier!

  Upload hier je CV

  Max. bestandsformaat: 10 MB
  Bestandsextensies: .pdf, .doc of .docx

  “Hoi aanstormend talent, ik ben Francesca. Ik kom uit (Rome) Italië, maar woon in Den Haag en ben sinds februari 2021 bij MNP / Suntory werkzaam. Ik ben het aanspreekpunt voor studenten en leerlingen die bij ons stage willen lopen. Klik op het pijltje voor mijn achtergrond verhaal. Vul het contactformulier in als jou bovenstaande stage wel wat lijkt en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.”

  Francesca LanzillottaMarketing Communications Manager & aanspreekpunt voor studenten

  0172 506 700
  hello@mnpflowers.com

  Weteringweg 3A,
  2155 MV Leimuiderbrug
  Noord-Holland

  Afstudeerstage: “Supply chain” Marketing & Sales (HBO 3/4)

  Wil je een directe bijdrage leveren aan productinnovatie, optimalisatie van processen, marktintroducties en directe invloed uitoefenen op de verkoop? We zijn op zoek naar een enthousiaste onderzoeker die ons de weg wijst. Wil je je vastbijten in dit project...

  Meewerkstage: Productontwikkeling, Selectie & Teelt (MBO 3/4)

  Tijdens je stage, productontwikkeling, selectie & teelt werk je samen met een hecht team aan het verbeteren van de kwaliteit van onze zomerbloeiers. Lees hier meer...

  Zie je geen stageplekken op het moment?

  Zijn er momenteel geen stageplekken of heb je niet de uitdaging kunnen vinden die je zoekt? Stuur ons dan een bericht; je verzoek levert wellicht toch ideeën of kansen op voor een stage of studieopdracht. Lees hier meer...

  Meewerkstage: Marketing, Communicatie & Design (HBO 3/4)

  Op de marketingafdeling zijn wij op zoek naar een stagiair die ons van nieuwe inzichten en ideeën kan voorzien en kan ondersteunen op alle facetten die op het gebied van marketing en communicatie in de sierteelt. Je bent bij alle werkzaamheden betrokken en krijgt alle vrijheid in je werkzaamheden...

  KOM BIJ HET TEAM

  Ben jij onze nieuwe pionier?

  Plant pionier sinds 2005

  Pamela (Pam) van Daatselaar

  Quality & Selection manager

  Als je een shot vrolijkheid en vitaliteit nodig hebt, kun je terecht bij onze kwaliteits- en selectiemanager. Pamela kwam in 2005 bij MNP / Suntory als kweekspecialist. Ze heeft het bedrijf in al zijn fases, en onder verschillende namen meegemaakt.

  Pam, zoals wij haar noemen, is de ‘moeder’ van bijna elke succesvolle variëteit die op de markt is gekomen. Ze zit zo in de plantenwereld dat ze haar werk als haar hobby beschouwt. De ervaring die ze in de loop der tijd heeft opgedaan en haar liefde voor haar werk zie je terug in de onberispelijke verzorging van haar producten. Maar ook in de extreme liefde die ze heeft voor haar collega’s. Pamela is de collega die van koffiepauzes vooral een familiereünie maakt, waarbij ze iedereen betrekt en op hun gemak stelt met grapjes.

  Ze stelt zich een nieuwe collega voor als samenwerkend, geïnteresseerd in de kwaliteit van het werk en open voor de mening van anderen. Als ze niet in de kas is om planten te selecteren, is Pamela met haar gezin en haar katten aan het genieten van de zon!

   

  Plant pionier sinds 2005

  Klaas Droog

  Sales & License Manager 

  Klaas keerde in 2005 terug bij MNP / Suntory als licentie manager. In de loop der jaren is zijn functie uitgegroeid tot licentieverkoper en promotor van onze merken in Europa. Voornamelijk het Mandevilla merk Sundaville®.

  Hij wordt ook wel Mister Mandevilla genoemd. Er is zover wij weten niemand in de wereld die zoveel weet van deze populaire soort. Klaas besteedt zijn tijd aan het reizen door Europa om onze klanten en partners te bezoeken. Tijdens de zomer is Klaas ook verantwoordelijk voor het managen van onze Snij- en heesterrozen en voor Meilland Nederland.

  Hij heeft drie grappige tekkels die hem aanbidden en overal volgen, behalve op zijn panoramische motortochten door het Zwarte Woud!

  T: 06 22 39 63 50
  E: k.droog@mnpflowers.com

  Plant pionier sinds 2022

  Francesca Lanzillotta

  Marketing Communications Manager

  Francesca is een van MNP / Suntory’s nieuwste pioniers. Ze kwam hier werken in 2022 en, zoals haar naam al doet vermoeden, is ze Italiaanse. In haar rol als marketing- en communicatiemanager brengt ze veel positieve vibes en een jong perspectief mee.

  Ze is nog maar kort in dienst bij het bedrijf, maar heeft al veel ervaring kunnen opdoen. Van het schrijven van content tot het oppotten van nieuwigheden. Tot het organiseren van een interne beurzen waar duizenden mensen bij aanwezig waren. Het is heerlijk om zelf te fotograferen en content te creëren. En daarnaast kleine dingen in de kas te doen om de gewassen beter te leren kennen. Het is heerlijk om je gedachten te laten gaan over bloemen en kleuren waardoor je geïnspireerd raakt, aldus Francesca. Tussen de Nederlandse lessen door, en als ze niet op kantoor is, leest ze en luistert ze naar podcasts.

  Als je haar vraagt naar de kenmerken van een MNP’er, antwoordt ze: ruimdenkendheid, nederig en een beetje koppig in het nastreven van ideeën.

  T: 06 53 92 54 65
  E: f.lanzillotta@mnpflowers.com

  Plant pionier sinds 2019

  Heinrich (Hen) Hoogervorst

  Technical Services & Maintenance

  Bij MNP / Suntory staat Hen sinds 2019 synoniem voor ‘genereus’. Wat dat betekent? Dat er niets is dat Heinrich (Hen) niet wil doen om een ander een handje te helpen.

  Hij vindt de wereld van planten en bloementeelt heel fascinerend. Hij is de veelzijdigste figuur die we in ons team hebben en hij is niet alleen uniek vanwege zijn manuele vaardigheden, maar ook vanwege zijn vriendelijkheid en grappige humor. Naast een helpende hand kan Hen je altijd aan het lachen maken!

  Zijn familie is zijn bron van energie, vooral zijn kleine nichtjes die soms het bedrijf bezoeken. Vraag hem naar de eigenschappen van een mogelijke toekomstige collega. Eerlijkheid en oprechtheid, ongeacht de moedertaal, waren zijn antwoorden.

  de plant pioniers 

  de plant pioniers 

  de plant pioniers 

  de plant pioniers 

  de plant pioniers