Skip to main content

Pioniers in veredeling, selectie, marketing & licentiebeheer.

ONZE PASSIE

Waar komen pioniers hun bed voor uit?

Hi, wij zijn MNP / Suntory. Wij zijn “de plant pioniers”. Pioneers & trendsetters in veredeling, selectie, marketing en licentiebeheer van de meest innovatieve en superieure kwaliteit zomerbloeiers. Nieuwe markten creëren en daarin de beste, bekendste en grootste zijn en blijven, daar staan we elk dag graag vroeg voor op. Gewoon lekker pionieren!

Wat we exact doen en hoe we dat doen is soms zelfs voor de meest doorgewinterde sierteelt professional moeilijk uit te leggen. Daarom hebben we animaties gemaakt waarin we alles uitleggen, beelden zeggen immers meer als woorden. Ben je benieuwd? Bekijk dan de filmpjes hieronder.

Aan het begin van de keten

Onze producten leggen een lange reis af voordat je ze thuis kunt bewonderen. Het begint allemaal in Leimuiderbrug. Dit is waar ons hoofdkantoor en onderzoeksfaciliteiten zijn gevestigd. Vlak bij vliegveld Schiphol Amsterdam.

Veredeling

Onze partners van Suntory Flowers Ltd. (Japan) creëren elk jaar de meest innovatieve variëteiten. Er komen jaarlijks duizenden nieuwe variëteiten naar Nederland. We testen deze op klimaat, teelt, tuinprestatie en marktpotentieel.

Selectie

Vanuit onze tests komen er een aantal kandidaten naar voren die we kunnen introduceren. Vervolgens bepalen we hun commerciële waarde en marktpotentieel. Is het het juiste product op het juiste moment?

Branding & marketing

Nu beginnen we met het bouwen, laden en vermarkten van het merk. Onze partnerbedrijven kunnen nu aangeven of zei iets in de producten zien en een licentiecontract voor vermeerdering willen hebben.

Licentiehouders

Vermeerderen doen we namelijk niet zelf. We hebben zo’n 70 licentiehouders (vermeerderaars) die op hun beurt stek materiaal, maken, verkopen en leveren van onze variëteiten aan telers in heel Europa.

Vermeerdering & teelt

Vermeerderaars bestellen schoon uitgangsmateriaal (in vitro) bij laboratoria om moederplanten te maken en stek te kunnen snijden. Telers bestellen op hun beurt stekjes om met liefde te laten groeien weer door te verkopen.

Aan het begin van de keten

Onze producten leggen een lange reis af voordat je ze thuis kunt bewonderen. Het begint allemaal in Leimuiderbrug. Dit is waar ons hoofdkantoor en onderzoeksfaciliteiten zijn gevestigd. Vlak bij vliegveld Schiphol Amsterdam.

VEREDELAAR GEEN VERMEERDERAAR

Uitblinken is onze missie

Bij MNP / Suntory doen we alles op onze eigen unieke manier. Maar hoe komt dat eigenlijk? De basis van dit omdenken ligt bij onze bedrijfstrategie. We zijn veredelaar van zomerbloeiers uit stek. Maar dat we geen eigen stek productie (vermeerdering) hebben is speciaal te noemen. In plaats daarvan verkopen we onze genetica onder licentie aan vermeerderaars.

Wij zijn trendsetters. Door onze uitgebreide kennis van de markt en onze “fingersptizengefühl” durven we altijd onze nek uit te steken en volledig te geloven in onze eigen producten. Mede daarom bepalen wij de trends van morgen. Onze producten zijn zo vooruitstrevend en uniek dat ze perfecte handvatten bieden om uniek te zijn in ontwerp en boodschap en om voorop te lopen. Dankzij onze ‘house of brands’-strategie besteden we veel tijd aan differentiatie, segmentatie en consumententrends. Door de unieke eigenschappen van onze producten en strategische positionering kunnen wij in relatief korte tijd (grote) unieke merken bouwen en effectief grote marktaandelen binnen een segment behalen.

Door ons unieke licentiemodel en het gebrek aan productie zijn wij een relatief smal bedrijf met een open structuur. Dit betekent dat we onze genetica zo breed mogelijk beschikbaar stellen. Iedereen kan klant bij ons worden. Door onze omvang en structuur zijn wij flexibel. Dit maakt het voor ons gemakkelijk om snel en creatief in te spelen op veranderingen in de markt. Daarom kunnen wij onze genetica (twee jaar) eerder op de markt brengen dan andere veredelaars. Onze uitdaging is dan ook om met een klein team zo effectief en origineel mogelijk de markt te veroveren. Hieronder staan een aantal licentiehouders uitgelicht waar we al meer dan 30 jaar intensief mee samenwerken.

ONZE TOPPERS

Merken bouwen doen we zo!

Wellicht zijn onze merken nog wel bekender dan ons bedrijf? Waar wij altijd uniek in zijn geweest is dat wij als één van de eerste bedrijven in de sierteelt en zeker binnen het perkgoed segment onze producten altijd als merken in de markt hebben gezet.

Door merken te creëren zijn onze producten voor iedereen herkenbaar, kan de kwaliteit worden benadrukt, zorgt voor een stabiele prijs door de gehele keten heen en zorgt voor retentie aankopen. Veel van onze merken zijn zo populair dat de merknamen vaak “onterecht” worden gebruikt als algehele naam voor de soort. Neem Surfinia® Petunia, Sundaville® Mandevilla, Senetti® Pericallis, Million Bells® Calibrachoa en Princettia® Poinsettia. Wij verkopen bij MNP / Suntory dus geen planten, maar wij verkopen merken. En daar zijn we trots op. Met deze merken ga je werken, bekijk ze hieronder.

Surfinia®   →
Sundaville®   →
Senetti®   →
Princettia®   →
Beedance®   →
Stardiva®   →
Granvia®   →
Grandaisy®   →

MAATSCHAPPELIJKE VERANTWOORDELIJKHEID (MVO)

Ons pakkie-an

We doen er echt alles aan om voor jou een zo'n veilig, leuk en gezond mogelijke werkplek te creëren. Het doel is om je trots te maken en het werk zo plezierig en uitdagend mogelijk. Dit doen we samen met jou. Ook heb je de mogelijkheid om jouw eigen duurzame en sociale doelen te stellen. Heb je een goed idee... Kom maar op.

Gezondheid & vitaliteit

Samen zorgen voor een gezellige, gezonde en uitdagende werksfeer. Lees meer...

Een goede werkplek

Samen zorgen voor een ergonomische, veilige en fijne werkplek. Lees meer...

MVO projecten

Wij nemen samen onze maatschappelijke verantwoording op diverse vlakken. Lees meer...

Duurzame toekomst

Samen maken we deze wereld een betere plek door duurzame initiatieven. Lees meer...
VERENIGDE NATIES

Sustainable Development Goals

De Sustainable Development Goals (SDG’s), zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. Ze zijn een mondiaal kompas voor uitdagingen als armoede, onderwijs en de klimaatcrisis. MNP / Suntory heeft vijf doelen geïdentificeerd waaraan we direct kunnen bijdragen. We pretenderen niet dat we dit tot in detail doorvoeren in onze bedrijfsvoering, maar we proberen hier zoveel als mogelijk rekening mee te houden waar we kunnen.

SAMEN

Werken aan een duurzame toekomst

Natuurlijk willen we als commerciële organisatie graag plantjes verkopen, maar we willen ook graag iets terug doen voor een duurzame toekomst. Daarom steunen we een aantal maatschappelijke en duurzame initiatieven. Daarnaast ondernemen we zelf initiatieven via onze merken om meer flora en fauna terug te brengen in ons dagelijks leven. Hieronder zie je van wat en van wie we supporter van zijn.

Wist je dat ik wij ons eigen bos hebben? We zijn onlangs een samenwerking aangegaan met WoodYouCare om een doel te stellen voor het planten van minimaal 500 bomen per jaar. Ook jij kunt ook een boom planten in ons bos in Indonesië!

Met de ‘Star(t) gardening mo(ve)ment’ willen wij met ons Stardiva® merk, jong en oud bewegen om te gaan tuinieren. Samen kunnen we de natuur helpen haar leefgebied terug te winnen, te beginnen bij jou in de tuin. Doe mee en kijk wat je kunt doen!

Vrouwen zijn nog steeds de grootste doelgroep voor het kopen van onze zomerbloeiers. Helaas worden nog te veel vrouwen wereldwijd getroffen door borstkanker en daarom steunen we de Pink Ribbon Foundation en het KWF in Nederland.

WE ZIJN EEN TROTS

Erkend leerbedrijf

Bij MNP / Suntory leiden we vakmensen op. We zijn een Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) erkend leerbedrijf. Studenten krijgen bij ons een goede & gedegen praktijkopleiding met uitzicht op een baan.

de plant pioniers 

de plant pioniers 

de plant pioniers 

de plant pioniers 

de plant pioniers