Skip to main content

Een goede, rustige en inspirerende werkplek midden in de polder.

HOE WORDT HET GEMAAKT

Alles onder één dak

MNP / Suntory is gevestigd in Leimuiderbrug. We werken hier met een multidisciplinair team. Maar wat betekent dat in de praktijk? Het houdt eigenlijk in dat we hier heel veel verschillende dingen doen met een klein ervaren team.

We hebben diverse disciplines onder één dak. Zo hebben we in de kassen, afdelingen voor test, selectie, moerplanten, stek & (kleinschalige) productie. En op kantoor zijn contract & licentie, marketing & communicatie, financiën, administratie & personeel (HR), verkoop, teeltadvies & controle en directie gevestigd. Veredeling vindt plaats in Japan, Australië, Vietnam bij ons partnerbedrijf Suntory Flowers Ltd. Ben je benieuwd wat wij en hoe wij dat allemaal doen, bekijk dan de filmpjes hieronder.

WAAR WORDT HET GEMAAKT

Midden in de polder

Sinds begin jaren 90 zijn wij gevestigd in het mooie Leimuiderbrug. Liggend onderaan de dijk van de ringvaart in de Haarlemmermeerpolder. Vanuit hier heb je een prachtig zicht op de Westeinderplassen, de langsvarende plezierjachten en de uitgestrekte polder. Een inspirerende plek in de polder.

VAN HARTE WELKOM

Hoofdkantoor

Verwacht bij ons geen blingbling, maar wel een welkome en fijne sfeer in een serene groene oase. Een plek waar we rustig kunnen werken aan de toekomst. Een inspirerende en kleurrijke plek tussen de bloemen en planten. Daar word je toch vrolijk van!? Kom snel eens langs.

WHERE THE MAGIC HAPPENS

Selectie faciliteit

Dit is het kloppende hart van ons bedrijf. In onze kassen gebeurt het, hier komt alles samen. De magie van de zon en de warmte. En de kennis en visie van onze mensen. Hier wordt heel wat af gepionierd.

TEST, TEST EN NOG EENS TEST

Proeftuin & selectieveld

Onder de zon komen kleuren tot leven. Er gaat niets boven de natuurlijke omstandigheden in onze tuin simulaties. Als nieuwe variëteiten het hier goed doen is dat een belangrijke factor voor het uiteindelijke succes. Wind, zon, regen, kou, hitte, insecten en schimmels. De perfecte en natuurlijke selectietool.

KOM BIJ HET TEAM

Ben jij onze nieuwe pionier?

Plant pionier sinds 2005

Pamela (Pam) van Daatselaar

Quality & Selection manager

Als je een shot vrolijkheid en vitaliteit nodig hebt, kun je terecht bij onze kwaliteits- en selectiemanager. Pamela kwam in 2005 bij MNP / Suntory als kweekspecialist. Ze heeft het bedrijf in al zijn fases, en onder verschillende namen meegemaakt.

Pam, zoals wij haar noemen, is de ‘moeder’ van bijna elke succesvolle variëteit die op de markt is gekomen. Ze zit zo in de plantenwereld dat ze haar werk als haar hobby beschouwt. De ervaring die ze in de loop der tijd heeft opgedaan en haar liefde voor haar werk zie je terug in de onberispelijke verzorging van haar producten. Maar ook in de extreme liefde die ze heeft voor haar collega’s. Pamela is de collega die van koffiepauzes vooral een familiereünie maakt, waarbij ze iedereen betrekt en op hun gemak stelt met grapjes.

Ze stelt zich een nieuwe collega voor als samenwerkend, geïnteresseerd in de kwaliteit van het werk en open voor de mening van anderen. Als ze niet in de kas is om planten te selecteren, is Pamela met haar gezin en haar katten aan het genieten van de zon!

 

Plant pionier sinds 2009

Willem Mulder

Contract & License Administration

Willem werkt sinds 2009 bij MNP / Suntory. Hij is al meer dan 10 jaar verantwoordelijk voor de contract- en licentieadministratie. Ook zorgt hij voor andere administratieve zaken zoals het aanvragen van kwekersrecht voor nieuwe soorten. Verder zorgt hij voor de logistiek en het plantentransport door heel Europa. Om deze reden speelt hij een sleutelrol in onze organisatie en zorgt ervoor dat alles op rolletjes loopt.

Hij houdt ongelooflijk van de natuur en met name de zee en de waddeneilanden hebben zijn voorkeur. Willem is de sportiefste van al onze pioniers. Hij rent, fietst, bokst en zwemt… Elke sport geeft hem een kick.

T: 06 12 12 58 85
E: w.mulder@mnpflowers.com

Plant pionier sinds 2019

Heinrich (Hen) Hoogervorst

Technical Services & Maintenance

Bij MNP / Suntory staat Hen sinds 2019 synoniem voor ‘genereus’. Wat dat betekent? Dat er niets is dat Heinrich (Hen) niet wil doen om een ander een handje te helpen.

Hij vindt de wereld van planten en bloementeelt heel fascinerend. Hij is de veelzijdigste figuur die we in ons team hebben en hij is niet alleen uniek vanwege zijn manuele vaardigheden, maar ook vanwege zijn vriendelijkheid en grappige humor. Naast een helpende hand kan Hen je altijd aan het lachen maken!

Zijn familie is zijn bron van energie, vooral zijn kleine nichtjes die soms het bedrijf bezoeken. Vraag hem naar de eigenschappen van een mogelijke toekomstige collega. Eerlijkheid en oprechtheid, ongeacht de moedertaal, waren zijn antwoorden.

Plant pionier sinds 2022

Francesca Lanzillotta

Marketing Communications Manager

Francesca is een van MNP / Suntory’s nieuwste pioniers. Ze kwam hier werken in 2022 en, zoals haar naam al doet vermoeden, is ze Italiaanse. In haar rol als marketing- en communicatiemanager brengt ze veel positieve vibes en een jong perspectief mee.

Ze is nog maar kort in dienst bij het bedrijf, maar heeft al veel ervaring kunnen opdoen. Van het schrijven van content tot het oppotten van nieuwigheden. Tot het organiseren van een interne beurzen waar duizenden mensen bij aanwezig waren. Het is heerlijk om zelf te fotograferen en content te creëren. En daarnaast kleine dingen in de kas te doen om de gewassen beter te leren kennen. Het is heerlijk om je gedachten te laten gaan over bloemen en kleuren waardoor je geïnspireerd raakt, aldus Francesca. Tussen de Nederlandse lessen door, en als ze niet op kantoor is, leest ze en luistert ze naar podcasts.

Als je haar vraagt naar de kenmerken van een MNP’er, antwoordt ze: ruimdenkendheid, nederig en een beetje koppig in het nastreven van ideeën.

T: 06 53 92 54 65
E: f.lanzillotta@mnpflowers.com

de plant pioniers 

de plant pioniers 

de plant pioniers 

de plant pioniers 

de plant pioniers