Skip to main content
EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Sacha Straathof en ik woon in Roelofarendsveen.

Ik ben vierdejaars student Commerciële Economie aan de Haagse Hogeschool. Ik ben nu ongeveer een maand bezig met mijn stage: Marketing & Branding bij MNP / Suntory. Sinds afgelopen september 2020 loopt Sacha stage bij MNP / Suntory. Ben je benieuwd naar wat een stagiair bij MNP / Suntory zoal doet? Lees dan snel verder, Sacha vertelt hoe haar dag eruitziet.

MARKETING COMMUNICATIE AFDELING

Een stagedag bij MNP / Suntory

08:30 – De dag starten
De ochtend begint met een praatje met mijn collega’s. We kletsen even bij over onze bezigheden tijdens, maar ook buiten het werk.

09:00 – Bespreking van de werkzaamheden
Als iedereen op kantoor is aangekomen beginnen we met een bespreking van de werkzaamheden. Hierin wordt besproken wat we gaan doen, hoe de projecten of opdrachten er voor staan en welke verbetering nodig hebben.

09:15 – Opdrachten en projecten
Na het bespreken van de werkzaamheden is het duidelijk wat er moet gebeuren en ga ik aan de slag met de opdracht die ik heb gekregen vanuit MNP / Suntory. Deze opdrachten zijn voor elke stagiair anders en zijn goed toepasbaar op de studie die hij of zij volgt. In mijn geval ben ik bezig met het project “employer branding” om de continuïteit van het bedrijf te waarborgen. Hierbij houd ik me bezig met de werving en selectie, het imago en de representatie van het bedrijf. Samen met mijn bedrijfsbegeleider Erwin bespreken we de voortgang van het project.

12:30 – Pauze
De pauzes worden voornamelijk buiten gehouden als het mooi weer is, anders kunnen we lunchen in de kantine. In de kantine kun je een heerlijke kop koffie halen, maar toch kies ik liever voor een warme chocomel!

13:00 – Brand Asset Library
Na de pauze gaan we aan de slag met de Brand Asset Library. Omdat MNP / Suntory er naar streeft om hun merken op een 360º marketing manier te presenteren is de Brand Asset Library ontworpen. Deze database voor klanten bevat verschillende (high-res) afbeeldingen, logo’s, labels, POS-materialen en artwork die kunnen worden gebruikt voor de promotie van hun merken of andere commerciële doeleinden.

Als marketing stagiair weet je hoe belangrijk het is dat klanten altijd over de juiste informatie en foto’s beschikken en daarom moet deze database geoptimaliseerd worden. Als stagiair kreeg ik de taak om te kijken waar de website verbeterd moest worden en welke teksten er aangepast moesten worden, een onwijs toffe opdracht waar je uiteindelijk ook veel resultaat van terug ziet.

16:00 – Feedback
Als het einde van de dag inzicht komt worden de werkzaamheden besproken en wordt er feedback gegeven waar nodig is, zodat je de volgende dag weer met een frisse start kunt beginnen. Om 16:00 gaat iedereen weer naar huis en wensen we elkaar een fijne avond.

Klinkt een dag als deze je als muziek in de oren? Neem dan een kijkje bij onze stagepagina.

GEINTERESSEERD GERAAKT?

Bekijk alle stage mogelijkheden

Afstudeerstage: “Supply chain” Marketing & Sales (HBO 3/4)

Wil je een directe bijdrage leveren aan productinnovatie, optimalisatie van processen, marktintroducties en directe invloed uitoefenen op de verkoop? We zijn op zoek naar een enthousiaste onderzoeker die ons de weg wijst. Wil je je vastbijten in dit project...

Meewerkstage: Productontwikkeling, Selectie & Teelt (MBO 3/4)

Tijdens je stage, productontwikkeling, selectie & teelt werk je samen met een hecht team aan het verbeteren van de kwaliteit van onze zomerbloeiers. Lees hier meer...

Zie je geen stageplekken op het moment?

Zijn er momenteel geen stageplekken of heb je niet de uitdaging kunnen vinden die je zoekt? Stuur ons dan een bericht; je verzoek levert wellicht toch ideeën of kansen op voor een stage of studieopdracht. Lees hier meer...

Meewerkstage: Marketing, Communicatie & Design (HBO 3/4)

Op de marketingafdeling zijn wij op zoek naar een stagiair die ons van nieuwe inzichten en ideeën kan voorzien en kan ondersteunen op alle facetten die op het gebied van marketing en communicatie in de sierteelt. Je bent bij alle werkzaamheden betrokken en krijgt alle vrijheid in je werkzaamheden...