Skip to main content
WERKJUBILEUM

10 jaar eigenwijs pionieren bij MNP / Suntory

1 mei 2023 is speciaal voor mij omdat ik mijn 10-jarig jubileum vier bij het eigenzinnige, inspirerende en innovatieve MNP / Suntory. Velen noemen ons (nog steeds): Moerheim, Moerheim New Plant, of MNP flowers. Ik zeg: "De plant pioniers familie", gewoon omdat we dat zijn!

10 JAAR PIONIEREN

Erwin Giezen over werken bij MNP / Suntory

Een atypisch en grensverleggend internationaal veredelingsbedrijf met de uitstraling van een multinational, waar we werken met een klein team van loyale medewerkers, die elke dag het beste uit elkaar halen. Van Jeroen, Halit, Willem, Pam, Klaas, Paul, Marije, Melvin, Edyta, Franci, en Hen tot onze vrienden uit Japan bij Suntory Flowers, Frankrijk bij Meilland International, en vele anderen.

Elke dag zie ik deze gedreven multitalenten met passie, hart en ziel, eigenzinnig en creatief, voor jou bouwen aan nieuwe, unieke kwaliteitsproducten van morgen, waarbij ze niet selecteren op productieoptimalisatie maar op daadwerkelijke tuinprestaties voor gewone tuinliefhebbers. MNP / Suntory is een bedrijf waar fingerspitzengefühl, menselijke interactie en een duidelijke visie prevaleren boven het vertrouwen op alleen computergegevens, gladde praatjes en snel geld. Daarom zeg ik: “Concurreer niet. Excelleer!”

In de afgelopen tien jaar is er, naast de naam, veel veranderd binnen MNP / Suntory. We hebben prachtige nieuwe producten geïntroduceerd, mensen zijn gekomen en gegaan, er zijn wat veranderingen op strategisch niveau, en toch blijven we van alles vieren: jubilea, verjaardagen, etentjes, verkoopaantallen, varen door Leiden, Amsterdam en Nieuwkoop, de Efteling met alle families, onze legendarische FlowerTrials® en diverse fantastische reizen.

Voor iemand uit Woerden (Utrecht) die vroeger onbekend was met de sierteelt, is het een bijzonder avontuur geweest binnen deze kleurrijke en wonderlijke wereld, waar ik soms ook als ambassadeur optreed voor de jongere generatie als het even kan. Want wat een voorrecht om al zo lang en met zoveel plezier samen te werken met verschillende plantenliefhebbers in deze unieke sector.

Van onze trouwe partners en leveranciers tot onze licentiehouders, kwekers, exporteurs, groothandels, (online) retailers en eindconsumenten. Ik weet zeker dat we samen onze A-merken Sundaville®, Surfinia®, Senetti®, Princettia®, Surdiva®, Beedance®, Granvia®, etc. in de toekomst naar een nog zichtbaarder hoger niveau zullen tillen.

Daarom kan ik niet wachten om toekomstige uitdagingen met vereende kracht aan te gaan. Ik dank jullie allemaal! Ik kijk uit naar de volgende tien jaar! En denk je na het lezen van deze tekst: “Dat is een lange tekst, maar dat wil ik ook, pionieren met planten?”. Of wil je een carrièreswitch binnen de sierteelt? En zeker, dat kan ik begrijpen. Kijk dan op onze vacature pagina.

GEINTERESSEERD GERAAKT?

Bekijk alle stage mogelijkheden

Afstudeerstage: “Supply chain” Marketing & Sales (HBO 3/4)

Wil je een directe bijdrage leveren aan productinnovatie, optimalisatie van processen, marktintroducties en directe invloed uitoefenen op de verkoop? We zijn op zoek naar een enthousiaste onderzoeker die ons de weg wijst. Wil je je vastbijten in dit project...

Meewerkstage: Productontwikkeling, Selectie & Teelt (MBO 3/4)

Tijdens je stage, productontwikkeling, selectie & teelt werk je samen met een hecht team aan het verbeteren van de kwaliteit van onze zomerbloeiers. Lees hier meer...

Zie je geen stageplekken op het moment?

Zijn er momenteel geen stageplekken of heb je niet de uitdaging kunnen vinden die je zoekt? Stuur ons dan een bericht; je verzoek levert wellicht toch ideeën of kansen op voor een stage of studieopdracht. Lees hier meer...

Meewerkstage: Marketing, Communicatie & Design (HBO 3/4)

Op de marketingafdeling zijn wij op zoek naar een stagiair die ons van nieuwe inzichten en ideeën kan voorzien en kan ondersteunen op alle facetten die op het gebied van marketing en communicatie in de sierteelt. Je bent bij alle werkzaamheden betrokken en krijgt alle vrijheid in je werkzaamheden...